Taavi Oramo dirigerar Tapiola Sinfonietta 10.11

Taavi Oramo ersätter dirigenten Mario Venzago, som varit tvungen att avboka.

 

Klaus Mäkelä ny konstnärlig partner i Tapiola Sinfonietta

Tapiola Sinfonietta har till konstnärlig partner kallat Klaus Mäkelä, en finländsk dirigent vars karriär för tillfället är spikrak. Han inleder sin period hösten 2018. Mäkelä kommer under sin partnerperiod 2018-2021 att uppträda tillsammans med Tapiola Sinfonietta både som dirigent, solist och kammarmusiker.
Mäkelä har för Tapiola Sinfonietta planerat en konsertserie med alla Beethovens symfonier, och symfonierna framförs i nummerordning under åren 2018-2020. Välkommen Klaus!

Dirigent och cellist Klaus Mäkelä. Foto: Heikki Tuuli

UTSÅLD: Unga virtuoser

Tapiola Sinfoniettas konsert ”Unga virtuoser”, 24. mars 2017 kl. 19 är utsåld.

Tapiola Sinfoniettas konsert 18.11 är utsåld

Tapiola Sinfoniettas konsert i Riddarhuset i den 18. november är utsåld.

Utsåld: Segrarnas parad II

Tapiola Sinfoniettas konsert Segrarnas parad II i den 28. oktober är utsåld. Hur som helst, du är välkommen att lyssna på den öppna   generalrepetitionen på fredag morgon kl. 10.00-11.20 i Esbo kultur centrum.

Tapiola Sinfoniettas sommar

Tapiola Sinfoniettas byrå är stängt  från 22. juni till 2. august 2015
Trevlig sommar!

Tapiola Sinfoniettas nya skiva

Skivbolaget BIS publicerar under slutet av våren Tapiola Sinfoniettas nyaste skiva. Skivan spelades in förra året tillsammans med Sinfoniettas hedersdirigent Jean-Jacques Kantorow och pianisten Alexandre Kantorow. Den innehåller Liszts bägge pianokonserter samt hans verk Malédiction för piano och orkester.
Läs mer

Abonnemang nu till salu

Försäljningen av Tapiola Sinfoniettas abonnemang och lösbiljetter för säsongen 2015/2016 har nu inletts. Välj bland tre mångsidiga abonnemangsserier och njut regelbundet av klassisk musik året om. När du köper ett abonnemang för hela säsongen får du en fribiljett till en av Schumannfestivalens konserter. Festivalen är planerad av Alexander Melnikov. Du kan beställa ett litet abonnemangskort med blanketten på Tapiola Sinfoniettas webbplats.
Abonnemangen säljs av Lippupisteessä till och med 22.8. Nuvarande abonnemang bör förnyas senast 29.5.2015. Välkommen till konserterna!

Delta i den stora publikundersökningen

Tapiola Sinfonietta deltar i Suomen Sinfoniaorkesterit rf:s stora publikundersökning, som kartlägger musikupplevelserna hos besökare av klassiska konserter. Vi hoppas att Tapiola Sinfoniettas åhörare skulle berätta om sina konsertupplevelser med hjälp av blanketten. Man kan delta i undersökning under tiden 12.2-30.4.2015. Bland alla som svarar och deltar i utlottning lottas det ut priser. Delta och påverka, din åsik är viktig för oss!

Kontoret julstängt

Tapiola Sinfoniettas kontor är stängt för julen 20.12.2014 – 4.1.2015.
Vi önskar en fridfull jul och ett gott nytt år 2015!