Tapiola Sinfoniettan yleisötyö
YHDESSÄ

Musiikista nauttiminen ja yhdessä tekeminen on kaikkien perusoikeus.

Tapiola Sinfonietta vie musiikkia myös niille, jotka eivät pääse konsertteihin. Orkesterin muusikot vierailevat säännöllisesti espoolaisissa neuvoloissa, päiväkodeissa, kouluissa, palvelutaloissa ja sairaaloissa.Kaudella 2017/2018 olemme mukana myös Suomen kulttuurirahaston Taidetestaajat-suurhankkeesa, jossa  8-luokkalaiset  ympäri Suomen tulevat testaamaan, miltä klassinen musiikki kuulostaa.

 

Taidetestaajat

Taideko muka vaikeaa ja elitististä? Suomen kulttuurirahasto on päättänyt murtaa tämän myytin, ja Tapiola Sinfonietta on siinä innolla mukana!

Kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset on kutsuttu testaamaan, miltä taide tuntuu. Testi käynnistyy syksyllä 2017, kun liikkeelle lasketaan kaikkien aikojen suurin joukko taidekriitikoita, kolmen vuoden aikana lähes 200 000 nuorta.

Tapiola Sinfonietta on suunnitellut tätä testiä varten Klasaribasari-konsertin, jossa on mukana myös maailmankuulu beatboxaaja Felix Zenger. Ensimmäiset konsertit ovat Espoon kulttuurikeskuksessa 22.-23.11.2017 ja jatkoa seuraa keväällä 7.-8.2.2018!

Tervetuloa Klasaribasariin!
Virittäydy tunnelmiin jo nyt alla olevan videoinkin kautta!

Tutustu Taidetestaajat suurhankkeeseen: taidetestaajat.fi

#taidetestaajat
#kalsaribasari

 

 

Kulttuurineuvola

Tapiola Sinfoniettan neuvolamuusikot tuovat musiikin ja yhdessä tekemisen riemun espoolaisten neuvoloiden odotustiloihin. Kulttuurineuvolan tavoitteena on innostaa perheitä kulttuurin pariin ja antaa vinkkejä Espoon kaupungin koko perheelle suunnatuista kulttuuripalveluista.

Lue lisää kulttuurineuvoloista.

Musiikkia sairaaloissa

Tapiola Sinfoniettan sairaalamuusikot tuovat musiikin myös niiden kuulijoiden ulottuville, jotka eivät pääse muihin konsertteihin. Sairaalamuusikot esiintyvät säännöllisesti Espoon sairaaloissa ja hoivakodeissa. Potilashuoneissa ja yleisissä tiloissa esitetty musiikki vaikuttaa positiivisesti potilaiden, omaisten sekä hoitohenkilökunnan hyvinvointiin ja hoivalaitosten yleiseen ilmapiiriin.

KULPS! kutsuu

Tapiola Sinfonietta on mukana KULPS! – Kulttuuri- ja liikuntapolulla, jossa Espoon peruskoulujen oppilaat tutustuvat kotikaupunkinsa kulttuuri- ja liikuntakohteisiin. Sinfoniettan konsertit ja työpajat ovat maksuttomia KULPS!-tukea saaville kouluille. Kukin luokka voi käydä KULPS! -konsertissa kerran keväällä ja kerran syksyllä. Kouluilta voi tiedustella myös matka-avustusta konserttikäynnin matkakuluihin.

Alakoulujen 1.-4. -luokkalaisille suunnatut Joutsikki-konsertit  järjestetään seuraavan kerran 4.-6. lokakuuta 2017.

Lisätietoa Tapiola Sinfoniettan verkkosivuilla sekä Fronterissa ja eMappenissa.

 

Tohtori tulee kouluun

Tero ”Doctor T.” Toivonen - käyrätorvisti, multi-instrumentalisti, pedagogi, musiikin tohtori ja yleisötyöspesialisti - tekee vierailuja Espoon kouluihin!
Oppitunnin mittaisen vuorovaikutteisen setin aikana Tero esittelee muusikon taitojaan sähköisesti vahvistetulla käyrätorvellaan ja pinkillä sähköbassollaan ja kertoo työstään Tapiola Sinfoniettassa.

Kysy lisää ja varaa Doctor T. vierailulle:
Miina Sivula, tuottaja
miina.sivula@espoo.fi, 046 877 2299

Ilmoittaudu KULPSiin

Ilmoittautuminen KUPS!-konsertteihin tapahtuu Tapiola Sinfoniettan kotisivuilla olevalla lomakkeilla. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisen jälkeen ryhmän yhteysopettajalle lähetetään vahvistus ja lisätietoa konserttiin valmistautumisesta ja saapumisesta.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Doctor T. opastaa!

Tutustu Tapiola Sinfoniettaan ja orkesterin soittimiin alla olevan videon avulla. Matkaoppaana toimii Tero "DoctorT." Toivonen - mukaansatempaava pedagogi, musiikin tohtori ja Tapiola Sinfoniettan käyrätorvisti.

Aave pyykkinarulla -konsertin kehorytmejä

Hauskat kehorytmit kahteen Aave pyykkinarulla .konsertin  lauluun: Puujalka-Pete ja Yö saapuu:

 

Haastateltavana Aave pyykkinarulla -teoksen säveltänyt Timo Klemettinen  ja sanoituksesta vastaava Tuula Korolainen.:

Yö saapuu-kappaleen tunnelmallinen esitys:

Kysyttävää?

Lisätietoja KULPS!-konserteista:
Tuottaja Miina Sivula
Tapiola Sinfonietta
miina.sivula@espoo.fi
046 877 2299