ZENGER – Espoo-päivän avajaiskonsertti

Eero Lehtimäki, kapellimestari
Felix Zenger, beatboxaus
Tapiolan lukion kamarikuoro
Tuula Tikkanen, kuoronvalmennus ja -johto

Vapaa pääsy. Ilmaislippuja voi noutaa Tapiolan yhteispalvelupisteestä 1.8.2017 alkaen.
Max 2 lippua/hlö.

Pe 25.8.2017 klo 19:00, Tapiolasali

Ilmaiskonsertti

Liput: Vapaa pääsy

Osta lippu

Maailman eturivin beatboxaaja Felix Zenger on säveltänyt konserton beatboxaajalle ja orkesterille. Teos saa kantaesityksensä Espoo-päivän avajaiskonsertissa 25.8. klo 19. Sävellyksessä ihmisäänellä tuotetut modernit rytmit kohtaavat länsimaisen taidemusiikin peruskokoonpanon. Konsertissa kuullaan myös monipuolinen setti kotimaisia klassikoita, joita Sinfonietta tulkitsee Tapiolan lukion kamarikuoron kanssa. Konsertin jälkeen jatkoklubi Louhisalissa.

 

 

 

Felix Zenger

Felix Zenger on noussut kotimaisen musiikkimaailman huipulle vauhdilla, ja hänet  tunnetaan myös eräänä maailman tämän hetken seuratuimmista beatboxaajista. Zenger on laajentanut ilmaisuaan kauas beatboxin konventioista ja esiintynyt kymmenientuhansien kuulijoiden yleisöille Pharrell Williamsin kaltaisten maailmantähtien kanssa. Viime vuosina Zenger on keikkaillut mm. useissa Aasian maissa, Australiassa, Meksikossa, Venäjällä, Kanadassa sekä Euroopassa.

Felix Zenger aloitti pianonsoiton 5-vuotiaana ja kiinnostui myöhemmin myös jazz- ja rytmimusiikista. Hän alkoi jäljitellä ja yhdistellä erilaisten soitinten ääniä noin 16-vuotiaana ja tutustui tätä kautta hip hop-kulttuuriin. Keväällä 2010 hän valmistui Helsingin Pop & Jazz konservatoriosta pääaineenaan beatboxaus – ensimmäisenä ja ainoana oppilaana maailmassa.

Zengerin rinnalla on nähty lukuisia kotimaan raskaan sarjan muusikoita kuten Asa, Don Johnson Big Band, Tuomo, Paleface ja Rajaton. Zenger oli mukana myös Iiro Rantala New Triossa.
Debyyttilevy Won’t Say a Thing osoitti, että Zengeriltä löytyy teknisen taituruuden lisäksi myös laajaa musiikillista kokonaisnäkemystä. Felix Zengerin vetovoimasta kertoo sekin, että hän on noussut YouTuben seuratuimmaksi suomalaiseksi sooloartistiksi. Hänen katsotuin videonsa on kerännyt huikeat 38 miljoonaa katselukertaa.

Tapahtumapaikasta

Tapiolasali on Tapiola Sinfoniettan kotisali, jossa orkesteri harjoittelee ja pitää useimmat konserttinsa. Tyylikkäässä koivupintaisessa konserttisalissa on 773 paikkaa. Tapiolasali sijaitsee arkkitehti Arto Sipisen suunnittelemassa Espoon kulttuurikeskuksessa, jonne löytää helposti ja pääsee Helsingistäkin hetkessä. Tapiolasalin osoite on Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo. Puh. (09) 816 21 (vaihde).

Lue lisää konserteissa vierailusta