ZENGER – Espoo-päivän avajaiskonsertti

Eero Lehtimäki, kapellimestari
Felix Zenger, beatboxaus
Markus Laine, piano
Tapiolan lukion kamarikuoro, joht. Tuula Tikkanen
Tapiolan lukion jousikvartetti

Felix Zenger: Flare – Music for Beatbox and Orchestra, kantaesitys
Markus Laine: Riverflows, kantaesitys
Uuno Klamin, Jukka Linkolan, Mia Makaroffin, Anna-Mari Kähärän ja Arttu Takalon sävellyksiä.

Vapaa pääsy konserttiin ja jatkoklubille. Ilmaislippuja voi noutaa Tapiolan yhteispalvelupisteestä. Max 2 lippua/hlö.

Pe 25.8.2017 klo 19:00, Tapiolasali

Ilmaiskonsertti

Liput: Vapaa pääsy

Osta lippu

Maailman eturivin beatboxaaja Felix Zenger on säveltänyt teoksen beatboxaajalle ja orkesterille teoksen, jossa ihmisäänellä tuotetut rytmit kohtaavat länsimaisen taidemusiikin peruskokoonpanon. Flare-nimeä kantava teos saa kantaesityksensä tässä konsertissa, samoin Markus Laineen sävellys pianolle ja orkesterille. Lisäksi ohjelmassa on monipuolinen setti suomalaiskansallisia sävelmiä, joita Sinfonietta tulkitsee Tapiolan lukion kamarikuoron kanssa.

OHJELMA:

Uuno Klami: Nummisuutari-alkusoitto
Markus Laine: uusi teos, kantaesitys
Jukka Linkola: Lintu
Mia Makaroff: Alahall on Allin mieli
Jukka Linkola: Silta
Felix Zenger: Flare - musiikkia beatboxaajalle ja orkesterille, kantaesitys
Anna-Mari Kähärä: Ikävä omia
Anna-Mari Kähärä: En mä tullut niin kuin..
Arttu Takalo: Where I lay my heart

Konsertin kesto on n. 75 min. Ei väliaikaa.

Konsertin jälkeen Jatkoklubi Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa. Musiikista vastaavat Tapiolan lukion musiikkilinjan nuoret lahjakkuudet yhdessä Tapiola Sinfoniettan muusikoiden kanssa. Vapaa pääsy!

Yhteistyössä: Espoo-päivä

 

 

 

Felix Zenger

Felix Zenger on noussut kotimaisen musiikkimaailman huipulle vauhdilla, ja hänet  tunnetaan myös eräänä maailman tämän hetken seuratuimmista beatboxaajista. Zenger on laajentanut ilmaisuaan kauas beatboxin konventioista ja esiintynyt kymmenientuhansien kuulijoiden yleisöille Pharrell Williamsin kaltaisten maailmantähtien kanssa. Viime vuosina Zenger on keikkaillut mm. useissa Aasian maissa, Australiassa, Meksikossa, Venäjällä, Kanadassa sekä Euroopassa.

Felix Zenger aloitti pianonsoiton 5-vuotiaana ja kiinnostui myöhemmin myös jazz- ja rytmimusiikista. Hän alkoi jäljitellä ja yhdistellä erilaisten soitinten ääniä noin 16-vuotiaana ja tutustui tätä kautta hip hop-kulttuuriin. Keväällä 2010 hän valmistui Helsingin Pop & Jazz konservatoriosta pääaineenaan beatboxaus – ensimmäisenä ja ainoana oppilaana maailmassa.

Zengerin rinnalla on nähty lukuisia kotimaan raskaan sarjan muusikoita kuten Asa, Don Johnson Big Band, Tuomo, Paleface ja Rajaton. Zenger oli mukana myös Iiro Rantala New Triossa.
Debyyttilevy Won’t Say a Thing osoitti, että Zengeriltä löytyy teknisen taituruuden lisäksi myös laajaa musiikillista kokonaisnäkemystä. Felix Zengerin vetovoimasta kertoo sekin, että hän on noussut YouTuben seuratuimmaksi suomalaiseksi sooloartistiksi. Hänen katsotuin videonsa on kerännyt huikeat 38 miljoonaa katselukertaa.

Tapahtumapaikasta

Tapiolasali on Tapiola Sinfoniettan kotisali, jossa orkesteri harjoittelee ja pitää useimmat konserttinsa. Tyylikkäässä koivupintaisessa konserttisalissa on 773 paikkaa. Tapiolasali sijaitsee arkkitehti Arto Sipisen suunnittelemassa Espoon kulttuurikeskuksessa, jonne löytää helposti ja pääsee Helsingistäkin hetkessä. Tapiolasalin osoite on Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo. Puh. (09) 816 21 (vaihde).

Lue lisää konserteissa vierailusta