Musicus Fest Espoossa

Eugene Tzigane, kapellimestari
Trey Lee, sello
Colleen Lee, piano
Rachel Cheung, piano

Francis Poulenc: Konsertto kahdelle pianolle nro 1
Bright Sheng: The Blazing Mirage
Antonín Dvořák: Sinfonia nro 7

Yhteistyössä: Musicus Society, Hong Kong

Musicus Fest Kauniaisissa 6.4. klo 19

Musicus Society is financially supported by the Springboard Grant under the Arts Capacity Development Funding Scheme of the Government of the Hong Kong Special Administrative Region.

Pe 7.4.2017 klo 19:00, Tapiolasali

Kausikorttisarjat:
Platinasarja
Hopeasarja

Liput: alk. 25/19/11 €, sis. palvelumaksu

Osta lippu

Trey Lee © Charles Cheung

Kiinalaisuus on vahvasti läsnä: solistit ovat kiinalaissyntyisiä ja solistinumerona on kiinalais-amerikkalaisen Bright Shengin teos, jota ovat innoittaneet vanhat kiinalaiset freskot. Sellosolistina on Trey Lee. Muuna ohjelmana ovat Poulencin eloisan moni-ilmeinen kaksoiskonsertto ja Dvořákin väkevän mestarillinen seitsemäs sinfonia.

Trey Lee: http://www.trey-lee.com/en/index.html

Avoin kenraaliharjoitus klo 10.00-11.20. Vapaa pääsy.
Konserttiesittely klo 18.15-18.45: MuM Johanna Lehtinen-Schnabel

Yhteistyössä: Musicus Society, Hong Kong

Musicus Society is financially supported by the Springboard Grant under the Arts Capacity Development Funding Scheme of the Government of the Hong Kong Special Administrative Region.

Konsertin aasialaista musiikkiperintöä edustaa Bright Shengin The Blazing Mirage (Säteilevä kangastus) , josta Kimmo Korhonen kirjoittaa:

"Bright Sheng (s. 1955) on Shanghaissa syntynyt mutta vuodesta 1982 lähtien Yhdysvalloissa asunut säveltäjä, kapellimestari ja pianisti. Säveltäjänlaadultaan Shengin työssä heijastuvat sekä hänen aasialaiset juurensa että länsimainen taidemusiikin perintö. 
Sellolle ja jousille sävelletyssä teoksessa The Blazing Mirage  (2012) aasialainen elementti korostuu. Teoksen innoittajana on Kiinassa oleva Magao-luolina tai Tuhannen Buddhan luolina tunnettu luolakompleksi. Tarun mukaan eräs buddhalaismunkki koki vuonna 366 näyn tuhannesta kultaisessa valossa säteilevästä Buddhasta, mikä sai hänet järjestämään luolaan sijoitetun temppelin rakentamisen. Sittemmin näitä luolia syntyi 1300-luvulle saakka yli tuhat, ja monia niistä koristavat huikeat, erilaisia kulttuurisia virikkeitä henkivät seinämaalaukset.

Magao-luolat sijaitsevat muinaisen silkkitien varrella. Shengiä elähdytti erityisesti ajatus silkkitiestä erilaisten kulttuurien yhdistäjänä, mikä heijastuu myös The Blazing Miragen musiikissa. Yksiosainen teos alkaa sellon soolojaksolla, joka perustuu keskiaasialaiseen teemaan; sen Sheng löysi tehdessään aikanaan kenttätutkimusta silkkitien varrella. Jousiorkesteri esittelee puolestaan pohjoiskiinalaisesta Shanxin maakunnasta periytyvän aiheen. Nämä kaksi teemaa pysyvät aluksi erillisinä, mutta teoksen edetessä läpi laulullisten ja tanssillisten käänteiden ne sulautuvat yhteen niin kuin kulttuuriset vaikutteet aikanaan silkkitien varrella."

Kimmo Korhonen

Tapahtumapaikasta

Tapiolasali on Tapiola Sinfoniettan kotisali, jossa orkesteri harjoittelee ja pitää useimmat konserttinsa. Tyylikkäässä koivupintaisessa konserttisalissa on 773 paikkaa. Tapiolasali sijaitsee arkkitehti Arto Sipisen suunnittelemassa Espoon kulttuurikeskuksessa, jonne löytää helposti ja pääsee Helsingistäkin hetkessä. Tapiolasalin osoite on Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo. Puh. (09) 816 21 (vaihde).

Lue lisää konserteissa vierailusta