HETKIÄ I: SUOMALAISTA MUSIIKKIA KLARINETILLE JA JOUSITRIOLLE

Harri Mäki, klarinetti
Eriikka Maalismaa, viulu
Riitta-Liisa Ristiluoma, alttoviulu
Mikko Ivars, sello

Aulis Sallinen: Klarinettikvartetto The Sea of Peace op. 108
Timothy Page: Uusi teos, kantaesitys
Bernhard Henrik Crusell: Klarinettikvartetto Es-duuri op. 2

 

Su 10.9.2017 klo 15:00, Sellosali

Kamarimusiikkikonsertit

Liput: 15/10/6 €

Osta lippu

Klarinetisti ja puhallinmusiikin professori Harri Mäki on tehnyt pitkän ja monipuolisen taiteellisen uran. Hänen intohimoinen suhtautumisensa klarinetinsoittoon ja sen kehittämiseen on poikinut useita uusia teoksia. Tässä konsertissa kuullaan kaksi uutta sävellystä: Aulis Sallisen klarinettikvartetto The Sea of Peace  vuodelta 2017 sekä Mäen tilaama uusi teos Timothy Pagelta.

Klarinettilähtöinen iltapäiväkonsertti juhlistaa Suomen itsenäisyyden juhlavuotta, kertoo Mäki. Ohjelmassa on kaksi uutta klarinettiteosta. Aulis Sallisen "The Sea of Peace" nojaa traditioon. Teos on sävelletty Martti Ahtisaaren 70-vuotispäiväksi. Suomeen asettunut Timothy Page sen sijaan on uudessa tilausteoksessaan erittäinkin avantgardistinen. Konsertin päättää Uudessakaupungissa syntyneen, mutta Tukholmassa eläneen Bernhard Henrik Crusellin Es-duuri klarinettikvartetto.

Tapahtumapaikasta

Sellosali on akustisesti yksi Etelä-Suomen korkeatasoisimmista konserttisaleista. Salin muunneltava akustiikka tekee siitä erityisen monipuolisen esityspaikan. Leppävaarassa kauppakeskus Sellon yhteydessä sijaitsevaan saliin pääsee sujuvasti koko pääkaupunkiseudulta. Sellosalin osoite on Soittoniekanaukio 1 A, 02600 Espoo. Puh. (09) 816 5011.

Lue lisää konserteissa vierailusta